سمینار سه روزه دینی- علمی در مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی اختتام یافت

dhei_admin
شنبه ۱۴۰۳/۶/۳ - ۹:۲۶
سمینار علمی

پنجشنبه 1 سنبله 1403

در محفل اختتامیه‌ی این سمینار محترم مولوی رفیع الله سیف الله، محترم مولوی عبدالله الهام، محترم محمد حسین مظفری و محترم شیخ عنایت الله از جمله سخنرانان بودند.

محترم مولوی رفیع الله سیف الله، پیرامون "ریش" از نظر شریعت اسلام صحبت نموده گفت «اسلام تنها در عبادت کردن نیست، بلکه یک فرد مسلمان باید ظاهر خود را نیز با دستورات اسلامی برابر سازد»

وی طی سخنانش تراشیدن "ریش" را گناه بزرگ دانسته و از همه مسلمانان خواست این عمل زشت را انجام ندهد.

محترم مولوی الهام در مورد حسد صحبت نموده گفت "حسد" از رذایل اخلاقی است که به معناى آرزوىِ از بین رفتن نعمت‌ها و داشته‌هاى دیگران است.

وی بیان داشت که  حسد از گناهان کبیره است و فرد مسلمان نباید در آن دچار گردد.

محترم محمد حسین مظفری در مورد ارتباط بین دین و علم صحبت نموده و دین اسلام را دین علم و دانش خوانده  گفت از نظر اسلام بین علم و دین تفاوت وجود ندارد و هر دو مکمل یک دیگر است.

در اخیر برنامه، محترم رئیس موسسه تحصیلات عالی از پایان موفقانه این سمینار ابراز خوشنودی نمود و از اشتراک کننده های این سیمنار تشکری نمود.

این سمینار سه روزه که ازسوی وزارت تحصیلات عالی در مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی برگزار گردیده بود و در آن علماء کرام، استادان، محصلان، روئسای ادارات ولایتی و کارمندان اشتراک کردند. که در این سمینار علماء دینی، روی موضوعات دینی برای اشتراک کننده ها معلومات ارائه نمودند.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۳/۷/۳۰ - ۱۵:۳۰
Background image

کورس آموزشی هفته سوم در زمینه تحقیقات علمی برای استادان مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی برگزار شد

کورس آموزشی در زمینه تحقیق "میتود و مواد" با هدف بررسی جنبه‌های مختلف تحقیق علمی و اهمیت هر یک از این عناصر در فرآیند تحقیق برگزار شد. این کورس به ارائه روش‌ها، مواد مورد استفاده و. . .

دوشنبه ۱۴۰۳/۷/۳۰ - ۱۵:۲۷
Background image

ورکشاپ آموزش الکترونیکی در مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی دایر گردید

ورکشاپ آموزشی یک روزه در رابطه به سیستم (HLMS)  برای استادان، مدیران تدریسی و مدیر محصلان، از سوی آمریت انکشاف مسلکی استادان با همکاری کمیته آموزش الکترونیکی مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی . . .

دوشنبه ۱۴۰۳/۷/۳۰ - ۱۵:۲۴
Background image

سمینار یک روزه در مورد آگاهی دهی قانون امر به معروف و نهی از منکر در مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی بر گزار شد

25 میزان 1403

آمریت انکشافی مسلکی، مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی سمینار یک روزه را تحت عنوان « تشریح قانون امر به معروف و نهی از منکر» به هدف آشنایی کارمندان این نهاد علمی برگزار کرد.

ای. . .

BACK TO NEWS

front message

پیام رئیس صاحب موسسه تحصیلات عالی دایکندی

9 months 1 week ago

  الحمدلله رب العالمین الصلاة و السلام علی اشرف الانبیاء و المرسلین سیدنا محمد و علی آله و صحبه و من تبعهم بإحسان إلی یوم الدین.

       اما بعد: پوهنتون ها و مؤسسات تحصیلات عالی جز اساسی ترین نهادهای تحصیلی کشور اند که تحت هدایات  رهبری مقام محترم وزارت تحصیلات عالی امارت اسلامی افغانستان، برای تربیه و آموزش فرزندان کشور و تقدیم آنها به عنوان نیروی بشری براساس تقاضای بازار کار در جوامع امروزی با تمام تعهد و پشتکار فعالیت می نمایند، از سوی هم نهادهای تحصیلی کشور برای تحقق اهداف دولت امارت اسلامی افغانستان در راستای انکشاف اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی وظیفه اساسی را نیز به عهده دارد چنانچه در جریان سال های اخیر رهبری وزارت تحصیلات  عالی امارت اسلامی سعی و تلاش بی دریغ جهت بازسازی نظام تحصیلات عالی برای رشد کیفی نهادهای تحصیلی نموده اند تا مؤسسات تحصیلات عالی بتوانند پاسخگوی نیازهای روبه رشد جامعه باشند و خود را به ردیف نسل سوم پوهنتون ها که همانا جوامع پیشرفته به آن دست یافته است برساند، بدون شک سال های متمادی نهادهای تحصیلی کشور، جز نسل اول که اساساَ مدرک گرا هستند باقی ماندند، در حالی که امروز تعدادی از نهادهای تحصیلی کشور، به نسل دوم (علم محور) رسیدند و با وضعیت کنونی بزودی شاهد نسل سوم؛ یا نسل تولید محور، پوهنتون های کشور خواهیم بود که در تولید، تقویت صنعت و اقتصاد کشور نقش اساسی را ایفا نموده و سبب تغییر مثبت در زندگی مردم خواهد شد. بدون شک تلاش های رهبری وزارت تحصیلات عالی امارت اسلامی  بی تاثیر نبوده و ما امروز شاهد تغییر وتوسعه کیفی نهادهای تحصیلات عالی کشور به تناسب سال های قبلی هستیم، هرچند از لحاظ کمی نهادها تحصیلی کشور و در پیروی به آن افزایش برنامه های تحصیلی در 20 سال اخیر رشد کمی بی رویه داشته اند ولی نباید فراموش کنیم که تنها پرداختن به کمیت نمی تواند ما را به اهداف اساسی که همانا تربیت و تقدیم نیروی بشری بر اساس تقاضای بازار کار و نیازمندی جامعه باشد برساند، خوش بختانه امروز چیزی که مورد عطف توجه رهبری وزرات تحصیالت عالی و نهادهای تحصیلی کشور قرار گرفته است، توجه به کیفیت نهادهای تحصیلات عالی بوده و بر اثر سعی و تلاش دست اندکاران مربوط گام های ارزشمندی پیرامون توجه به کیفیت نهادهای تحصیلات عالی برداشته شده است که موفقیت چشم گیری را در بر داشته است از جمله این دست آوردها می توان به ایجاد بست های مستقل آمریت ارتقای کیفیت و اعتبار دهی، تدوین لایحه وظایف کمیته های ارتقای کیفیت و اعتباردهی، تطبیق بازنگری برنامه های علمی (APR) حمایت مالی، تطبیق پروژه های زیربنایی، حمایت از نشریه ها و مجله علمی و اعزام استادان به بورسیه های ماستری و دوکتورا نامبرد که این گام ها برای تحقق اهداف استراتیژیک کیفی می تواند متضمن پیشرفت های علمی نهادهای تحصیلی باشد.

     مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی واقع در مرکز ولایت دایکندی شهر نیلی، یکی از موسسات تازه تاسیس و رو به رشد در کشور بوده و خود را متعهد به اجرا و تطبیق برنامه های تضمین کیفیت برای رسیدن به اهداف والای وزرات تحصیلات عالی می داند و به سوی استندرد سازی در برنامه های علمی اکادمیک، آموزشی تحقیقی و خدماتی برای دریافت اعتبار ملی و بین المللی به عنوان یک نهاد تحصیلی معیاری تلاش می وزرد، با این دیدگاه رهبری مؤسسه تحصیلات عالی و آمریت محترم ارتقای کیفیت و اعتباردهی صادقانه تلاش نموده است تا همه بخش ها و برنامه های مؤسسه تحصیلات عالی  را بر اساس معیارهای ارتقای کیفیت و اعتباردهی عیار نمایند؛ تا آماده بررسی و بازنگری هیئت بازنگر باشد.

     بدینوسیله ضمن قدردانی از حمایت همه جانبه تیم پرتلاش وزارت محترم تحصیلات عالی برای تطبیق برنامه¬های ارتقای کیفیت و اعتباردهی همچنین همکاران عزیزم در معاونیت¬های محترم علمی، مالی و اداری، ریاست های محترم پوهنځی ها، آمریت محترم ارتقای کیفیت و اعتباردهی، کمیته های مربوطه و همه عزیزان که در قسمت تنظیم و ترتیب گزارش ارزیابی خودی سال 1401 مؤسسه تحصیلات عالی دایکندی زحمت کشیده اند اظهار سپاس و قدردانی نموده و توفیقات مزید شانرا از درگاه اقدس الهی مسئلت می نمایم.

انجنیرمحمد ناصر حنظله رئیس موسسه تحصیلات عالی دایکندی
Boss